Een hoger salaris, direct een vast contract aanbieden of intensiever werven werkt nauwelijks.

Het schuurt steeds vaker tussen de leefwereld en de systeemwereld zo beschrijft Reinout Woittiez in zijn boek. 
Organisaties zoeken oplossingen in de systeemwereld, de instrumentele rationaliteit. Mensen functioneren in een gedeelde leefwereld. Medewerkers gaat het bovenal om ð ðžð°ðšðšð«ððžðžð«ð te worden door de organisatie en de leidinggevende, een gevoel van 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐨𝐧𝐝𝐞𝐧𝐡𝐞𝐢𝐝, de mogelijkheid zien van ð¯ð¨ð¨ð«ð®ð¢ð­ð ðšð§ð  en een ð­ðžðšð¦ 𝐝𝐚𝐭 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐣𝐞 𝐳𝐨𝐫𝐠𝐭, zo bleek uit onderzoek van McKinsey.

Gewaardeerd worden begint in onze optiek bij gezien worden. Wie je bent. Zien hoe je bijdraagt, hoe je wordt uitgedaagd op je talenten, hoe je samen met het team bijdraagt aan het gemeenschappelijke doel. Een team waarin mensen zich verbonden voelen en waar je voor elkaar zorgt. 

𝑬𝒏 𝒆𝒆𝒓𝒍𝒊𝒋𝒌 𝒉𝒐𝒆 𝒗𝒂𝒂𝒌 𝒉𝒆𝒃𝒃𝒆𝒏 𝒘𝒆 𝒉𝒆𝒕 𝒉𝒊𝒆𝒓 𝒏𝒖 𝒎𝒆𝒕 𝒆𝒍𝒌𝒂𝒂𝒓 𝒐𝒗𝒆𝒓?


Als je vraagt waar iemand goed in is, is dit best lastig te benoemen. In de beoordelingsgesprekken, ook al noemen we ze groeigesprekken? In de werkoverleggen? Tijdens de dagstart als we onze ‘mood’ aangeven? Onze ervaring is dat het vaak gaat over de inhoud. Over de taak. Over de individuele doelen die al dan niet behaald zijn. 
Het ‘echte’ gesprek gaan we vaak uit de weg gaan. Dit is niet alleen de verantwoordelijkheid van de werkgever of leidinggevende. Dit is de verantwoordelijkheid van ieder individu. Samen bepalen we onze context.

Gelukkig is er een oplossing: als het lang genoeg schuurt – ja als het écht pijn doet – dan zien we vaak wel de noodzaak tot verandering. 😉

www.skillz-up.com
Eerst WIE dan WAT

Wij helpen organisaties en teams inzicht te geven in het belangrijkste kapitaal. De mens.
Niet een eenmalige foto, ook inzicht in de ontwikkeling. 

#arbeidsmarkt#SkillzUp#groeien#eerstwiedanwat

Nieuwsgierig naar het boek van Reinout? 
https://lnkd.in/emd_kjTu

Bronnen:
https://lnkd.in/e-Ft_ttQ
https://lnkd.in/eDTaXZxU
https://lnkd.in/eRsCRRYw
https://lnkd.in/eG86pDNK

Facebook
Twitter
LinkedIn

Skillz-Up is opgericht omdat we geloven dat we een beweging in gang te zetten hebben.

Van wat je bent naar wie je bent.